35 BETAALBARE BOUWGRONDEN TE OVERPELT

ter hoogte van de Leukenstraat
OVERPELT

PRIJS: 65.000,00 € vanaf

WONEN, LEVEN en werken in overpelt

Droomt u van zelf bouwen in het mooie Overpelt? Dit kan op de unieke nieuwbouwlocatie Tuinwijk! Met respect voor het rijke erfgoed en het unieke karakter van de historische tuinwijk Fabriek-west, wordt hier een nieuwe buurt ontwikkeld voor starters en jonge gezinnen. Aan de rand van Tuinwijk LIGGEN DEZE RUIME bouwgronden. Als u meer over de (on)mogelijkheden van het ontwerpen van een woning op deze locatie of bouwkavel wilt weten kunt u vrijblijvend contact opnemen met de architect die hiermee voor dit plan bekend is. Wilt u wonen en werken combineren? Het is ook toegestaan kantoor te houden aan huis. Waar u ook voor kiest: in TUINWIJK woont u heerlijk!

Overpelt ligt centraal in de Kempische As in de regio Noord-Limburg en is met de auto uitstekend bereikbaar via de Noord-Zuidverbinding (N74). Er is een levendige industrie en qua winkels, scholen en zorg is Overpelt uitstekend voorzien en heeft het een centrumfunctie in de regio. Gelegen tussen de beekvalleien van de Oude Dommel en de Holvense beek is Overpelt bovendien groener dan veel mensen zich realiseren, met aansluiting op de natuurgebieden ’t Plat en het Park der Lage Kempen.

Overpelt heeft veel kwalitatieve open, groene ruimte, met onder andere 600 ha bos, onderdeel van Bosland, het grootste bos van Vlaanderen. Van huisarts tot apotheek en specialist: de eerste en tweedelijns zorg zijn prima voorhanden in Overpelt. Het Maria Ziekenhuis, de MS kliniek en Sint Oda biedt naast tal van specialistische zorgen ook veel werkgelegenheid en dit zal in de toekomst alleen maar uitbreiden. 

Bouwen en wonen op waardevol erfgoed: Vanaf 1896 werd bij de zinkfabriek en compagnie in Overpelt een fabriekstuinwijk gebouwd met arbeiderswoningen en villa’s voor directie en kaderpersoneel. Het stratenplan, inbegrepen een school, klooster en kerk, werd ingericht met grote percelen en fraaie tuinen. Maar tijden veranderen, en naast het beschermen van het karakter van dit historische erfgoed, wil de gemeente  Overpelt hier ook hedendaags wonen mogelijk maken. Voorop staat dat het tuinwijk-karakter behouden blijft. Dit wil zeggen: de perceelsgrootten zijn om te beginnen relatief ruim. Verder wordt ingezet op brede bomenlanen, groene ontmoetingspleinen, een verkeersvriendelijke inrichting van het openbaar domein. Een prachtige woonomgeving!